23. sednica SO Vlasotince

  • 2. mart 2016. u 22:03h
  • Autor: vlasotince.rs
  • 1676 pregleda

Na jučerašnjoj 23, sednici Skupštine opštine Vlasotince odbornici su razmotrili i većinom gllasova usvojili Predlog odluke o izmeni I dopuni odluke o budžetu za 2016. Godinu, predlog odluke o opštinskoj upravi,predlog odluke o pripajanju Javnog preduzeća ,,Čistoća,, preduzeću ,, Komunalac,,, predlog odluke o subvencijama za ovu godinu, kao I predlog odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji grrada.
Usvojeni su i izveštaji o radu Centra za socijalni rad I Doma kulture, kao I razrešenja I imenovanja pojedinih direkora u javnom sektoru.
Odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoćnjoj, verovatno poslednjoj, sednici u ovom sazivu, usvojili su rebalans budžeta u iznosu 18 miliona 411 dinara.
Tako ukupni prihodi u budžetu sada iznose 862 miliona, a ukupni izdaci 911 miliona dinara. Deficit od 49 miliona pokriva se zaduženjem kod poslovnih banaka – pojasnio je opštinski većnik Boban Petrović.
Odbornici su dali saglasnost da se izvrši statutarna promena kojom bi se JP Čistoća pripojila JKP Komunalac.
Statusi vršilaca dužnosti direktora preduzeća produženi su dosadašnjim čelnim ljudima „Komunalca“, „Direkcije za urbanizam i izgradnju, „Čistoće“, Doma zdravlja i SRC Vlasina. Odbornici su usvojili i Plan kapitalnih investicija opštine Vlasotince za period od 2016. do 2020. godine, kao i Program razvoja sporta 2016-2018.