VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

Godišnjica NATO bombardovanja

24. mart 2016 - 00:38h | Autor slike: | Komentari: 0

Povodom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović primio je porodice poginulih iz vlasotinačkog kraja. Na Kosovu je 1999.godine bilo 1300 mobilisanih žitelja vlasotinačke opštine, od kojih je 20 ranjeno, a šestorica su izgubila život.
-Okupili smo se, na žalost, da se setimo svojih komšija, rođaka, prijatelja koji su dali svoje živote 1999. u NATO bombardovanju. Iako je već prošlo 17 godina, kao da je juče bilo - svi se toga sećamo. Naravno, ne možemo da nadoknadimo vaše gibitke, ali ono što su ti hrabri ljudi dali za Srbiju niko i nikada ne sme da zaboravi- rekao je predsednik Todorović.
Porodice poginulih i ove godine dobile su jednokratnu novčanu pomoć opštine u iznosu od po 15 000 dinara. Potom su na spomenik palim borcima, u Spomen parku, cveće položile delegacije opštine Vlasotince, Vojske Srbije, Policijske stanice, porodica poginulih, boračkih udruženja, škola i drugi.
Stihove Matije Bećkovića „Kosovo polje“ i Dušana Vasiljeva „Čovek peva posle rata“ kazivali su učenici vlasotinčke gimnazije Petar Ivković i Katarina Gavrilović.

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Pošalji komentar