VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

NOVI OBRAZOVNI PROFIL

10. maj 2016 - 21:03h | Autor slike: | Komentari: 0

Tehnička škola u Vlasotincu otvorila je novi profil na trogodišnjem školovanju – industrijski mehaničar, pa se prvi učenici očekuju na jesen.
Svi koji od septembra meseca započnu školovanje u ovom obrazovnom profilu imaće šanse da steknu konkretno obrazovanje, a time i veću šansu da dobiju posao po završetku svog školovanja.
“Tehnička škola u Vlasotincu će u narednim godinama školovati kadrove koji nedostaju preduzećima koja rade na području naše opštine kao što su Gruner, Elrad, IGM Ciglana i druge. U školovanju budućih industrijskih mehaničara, pored podrške privrede, škola će imati i podršku lokalne samouprave, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije”, kaže Milivoje Đorđević, direktor Tehničke škole.
Program nastave osmišljen je po ugledu na nemački obrazovni sistem koji je od ove zemlje napravio najjaču evropsku ekonomiju.
Pohađanjem ovog profila učenicima se stvara mogućnost stipendiranja od strane kompanija u kojima se obavlja praktična nastava. Uz podršku GIZ-a, mentori za praktičnu nastavu u kompanijama biće obučeni za rad sa učenicima.

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Pošalji komentar