Sestre Mitić osvojile nagrade

  • 10. jun 2016. u 04:25h
  • Autor:
  • 1644 pregleda

Učenice vlasotinačke Gimnazije “Stevan Jakovljević” i sestre Milica Mitić iz 4. i Andjela Mitić, iz 3. razreda osvojile su prvo mesto sa 99 poena u ukupnom plasmanu na nedavnoj Republičkoj smotri talenata na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, za rad iz oblasti Zaštite životne sredine.
Gimnazija je sa Regionalnim centrom za talente iz Vranja učestvovala na ovom takmičenju, gde su vlasotinački đaci  pokazali dobro znanje i postigli zapažene rezultate.
Kao svake godine, posle odradjenog testa znanja branili su svoje naučno istraživačke projekte pred komisijom. Mentor dve šampionke bila je profesorka Nela Petković.
Pored Milice i Andjele, vlasotinačku Gimnaziju predstavljali su i Sreten Živković, učenik 2. razreda iz oblasti informatike, osvojivši 3. mesto u ukupnom plasmanu, njegov mentor bio je Novica Stojilković.
Petar Ivković, učenik 3. razreda osvojio je 3. mesto iz engleskog jezika uz pomoć mentora profesorke Biljane Pipović, a Milica Savić, učenica 4. razreda dobila je specijalnu diplomu za rad iz hemije. Njen mentor bila je profesorka Nela Petković