Arhiva vesti

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

Sednica SOe Vlasotince

26. septembar 2016 - 19:31h | Autor slike: RTV Vlasotince | Komentari: 0

Odbornici SO Vlasotince usvojili su na subotmjoj sednici Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu po kojoj se prihodna i rashodna strana ne menjaju već su  sredstva samo preraspodeljena.
Predsednik opštine Zoran Todorović izneo je stavku po stavku u delu sredstava koji nije potrošen od čega je najviše novca, 11 miliona, ostalo od projekata prekogranične saradnje za koje je opština spemila učešće, ali oni nisu odobreni, pa ta sredstva nisu potrošena.
vodovoda u Stajkovcu, kanalizacija u Boljaru, Dom kulture u Konopnici, bazen za vodu u Šišavi, povećaće se sredstava za vantelesnu oplodnju, a odvojen je novac i za učešće u velikim projektima za koje je najveći deo sredstava obezbedila Kancelarija za javna ulaganja. Reč je o rekonstrukciji Doma zdravlja, zgrade Gimnazije, odnosno Tehničke škole i isturenog odeljenja OŠ „Karađorđe Petrović“ u Boljaru – pojasnio je predsednik Todorović.
Odbornici su usvojili i predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Vlasotince u 2015.godini. Kako je rečeno do 1.decembra treba da se izvrši preregistracija Direkcije za urbanizam i izgradnju, koju nakon tog datuma ne može više da finansira opštinska uprava.
Na zasedanju je doneta je i odluka o pokretanju postupka realizacije javno-privatnog partnerstva  u oblasti javne rasvete.
Vladajuća većina prihvatila je predlog opozicije da i njihovi predstavnici budu deo stručnog tima za sprovođenje postupka javnog privatnog partnerstva u ovoj oblasti.
Sednica, inače, nije prenošena na lokalnoj TV Vlasotince.  Kako je rečeno mediji se, po zakonu, finasiraju projektno, a direktan prenos ne može da bude tema projekta. U kasnijem razgovoru sa novinarima, predsednik
Todorović je najavio da će naredne godine u opštini biti instaliran sistem za
prenos sednica skupštine i opštinskog veća preko interneta, ćime će javnosti biti omogućen uvid u rad ovih organa.

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Pošalji komentar