Arhiva vesti

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

Medijski sumrak u Vlasotincu

26. septembar 2016 - 19:35h | Autor slike: RTV VLASOTINCE | Komentari: 2

U subotu, 24. Septembra, održana je sednica Skupštine opštine Vlasotince. Kao što su mnogi građani, pa i odbornici primetili, ovog puta nije bilo direktnog prenosa na lokolanoj televiziji Vlasotince. U toku sednice odbornici su postavili pitanje zašto nema direktnog prenosa...a predsednik opštine je to obrazložio ovakoKasnije u zvaničnom saopštenju sa sednice navodi se da je predsednik opštine u razgovoru sa novinarima najavio da će naredne godine u opštini biti instaliran sistem za prenos sednica skupštine i opštinskog veća preko interneta, čime će javnosti biti omogućen uvid u rad ovih organa.
Ovim povodom Televizija Vlasotince želi da informiše svoje gledaoce da godinama unazad vrši direktne prenose sednica bez posebne nadoknade, koristeći svoje resurse bez bilo kakve komercijalizacije prenosa, a sve u cilju što boljeg informisanja svojih sugrađana i dobre saradnje sa lokalnom samoupravom uz međusobno poštovanje i poštovaje profesionalnih načela.
Međutim, u poslednjim budžetskim raspodelama novac koji je odvojen za medijske projekte drastično je smanjen, tako da je 200.000 dinara koliko naša kuća dobija za šest meseci proizvodnje informativnog programa nedovoljno i za pokrivanje tehničkih troškova u proizvodnji,što apsolutno utiče na mogućnost, uprkos našoj dobroj volji, da snosimo i troškove direktnih prenosa za koje nikad i nisu dobijana sredstva iz budžeta.
Poređenja radi, Leskovac je medijima za 2016. Dodelio sredstva u iznosu od oko 20 miliona dinara pri čemu medijske kuće kje vrše direktne prenose skupštinskih zasedanja iz budzeta grada dobijaju približno po 5 miliona dinara za svoje projekte.
Naročito zanimljiv je predlog da se prenosi skupštine od naredne godine, a radi uštede, vrše putem interneta, i to iz dva razloga: prvi je: kontrolu prenosa i toga šta će biti dostupno javnosti imaće sama lokalna samouprava, tj njena vladajuća struktura, što dovodi u pitanje objektivnost i slobodu informisanja, a drugi rasprostranjenost uporebe interneta u našoj opštini, posebno među starijom populacijom i u ruralnim oblastima.
Što se televizije Vlasotince tiče, mi smo tu najpre zbog naših gledalaca i onog trenutka kad budemo bili u finansijskoj mogućnosti da opet prenosimo sednice to ćemi i učiniti, bez obzira na odnos lokalne vlasti, a do tada ćemo se, kao i do sada truditi da kroz naš informativni program naše sugrađane informišemo profesionalno tačno i blagovremeno o svemu što je od značaja za našu opštinu.

Komentari

Nela 27. septembar 2016. u 15:28h

Bruka.

Nevena Jankovic 27. septembar 2016. u 06:16h

Bruka!!!

Pošalji komentar