Arhiva vesti

VESTI - Vlasotince

Opstina Vlasotince

VESTI - Leskovac

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

VESTI - Crna Trava

rtv vlasotince, www.vlasotince.tv

Sta drugi pisu o Vlasotincu

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

U SKC-u IZLOŽBA MILOŠA ŠARIĆA

12. februar 2020 - 17:49h | Autor slike: RTV VLASOTINCE | Komentari: 0

U Galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu otvorene je izložba „Svi moji preci” mladog vlasotinačkog vajara Miloša Šarića.


Reč je o umetniku za koga je šira javnost čula kad je njegova skulptura „Beogradski čitač” postavljena u gradu Kaselberi na Floridiu u Sjedinjenim Američkim Državama. Vlasotinačka publika imala je čast da se upozna sa njegovim radom na izložbi „Život (u) sekiri“ u vlasotinačkoj Narodnoj biblioteci ,,Desanka Maksimović” još 2018.godine.


Izložbu je otvorila istoričar umetnosti dr. Jelena Pavličić, a publika će imati priliku da se upozna sa novim delima mladog umetnika do 24. februara,  možda i duže ako bude veće interesovanje.


Skulpture nastaju komponovanjem elemenata već gotovih predmeta, oruđa za obradu zemlje, motika koje se više ne koriste, sakupljane tokom prethodnih šest godina. Kao odbačene predmete umetnik ih je pronalazio na otpadu i udahnu im novi život. U skulpure iz serije „Svi moji preci“, ugrađeno više od dvesta elementa, a nastale su u poslednji šest meseci“,rekao je Miloš Šarić.


Miloš Šarić osnovnu školu pohađao je u Vlasotincu, a potom srednju umetničku Školu za tekstil i dizajn u Leskovcu. Osnovne akademske studije vajarstva završio je na Fakultetu umetnosti u  Zvečanu 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine, a na istom Fakultetu je i doktorirao, na studijskom programu Primenjene umetnosti i dizajn 2019. godine. Dobitnik je treće nagrade žirija i publike na konkursu „Beogradski čitač“ (2015).

Komentari

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Pošalji komentar