PRODUŽEN RASPUST

  • 12. februar 2020. u 18:09h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1455 pregleda

Školski raspust na teritoriji cele Srbije, zbog epidemiološke situacije sa sezonskim gripom, produžen je na teritoriji cele Srbije do ponedeljka 24. februara.


Kako je istakao ministar prosvete Mladen Šarčević, odluka je doneta posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje "Batut" i Ministarstvom zdravlja koje je prethodno dalo preporuku da se produži zimski raspust, kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.


Drugo polugođe u centralnoj Srbiji trebalo je da počne 18. februara, nakon proslave Dana državnosti.


- U cilju prevencije širenja gripa u populaciji dece i mladih, a imajući u vidu aktuelne epidemiološke podatke nadležnih organa, tela i službi, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se produži zimski raspust u osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji. Raspust će biti produžen do petka 21. februara 2020. godine, a prvi nastavni dan je ponedeljak 24. februar 2020. godine - saopštili su iz resornog ministarstva.


Ministar prosvete, Mladen Šarčević, gotujući na TV Prva rekao je da će časovi u Vojvodini i u centralnoj Srbiji, biti nadoknađeni.


Podsetimo, zimski raspust je u centralnoj Srbiji zbog gripa produžen i prošle godine.


Direktori škola tada su imali odrešene ruke da sami osmisle modele nadoknate časova, što je uglavnom urađeno kroz radne subote. Ministar tada nije bio za opciju da deca sede na prečasima ili čas ili dva posle redovnog programa, kao ni za produžetak školske godine, zbog unapred zakazanih datuma polaganja male mature.