APEL ZA POMOĆ Slavoljubu Petkoviću

  • 14. februar 2020. u 16:03h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1389 pregleda

Juče je svim sugrađanima sa tritorije opštine Vlasotince ali i svim ljudima dobre volje sa juga Srbije i šire, dokle dopre informacija, upućen apel za pomoć  dvadeset sedmogodišnjem Slavoljubu Petkoviću iz sela Kukavica kod Vlasotinca. Slavoljub vodi tešku bitku s karcinomom posle tri operacije melanoma sa metastazama i zračenjima, a za nastavak te životne bitke potrebna mu je novac, pomoć dobrih u humanih ljudi.


Prva operacija melanoma obavljena je u novembru 2018. godine, prva metastaza uklonjena je krajem aprila prošle godine, a uklanjanje metastaze na mozgu obavljeno ja na niškoj neurohirurgiji u decembru mesecu 2019. godine. U međuvremenu, Slavoljuba Petković je prošao zračnu terapiju, ponovo priprema nalaze za konzilijum i pokušava da dođe  do novca za nastavak lečenja.


Apel za pomoć sugrađaninu pokrenule su kolege koje pišu i uređuju Informativni bilten Vlasina pod naslovom „Budimo ljudi, pomozomo Slavljubu Petkoviću“.


Slavoljub ima divnu porodicu i dvogodišnjeg sina Lazara  i dok čeka svu moguću papirologiju, analize, zakazivanja, preglede, otvaranje žiro računa za pomoć i inalidsku penziju kao invalid prve kategorije, najveći motiv ovog mladog čoveka da pobedi tešku bolest je upravo njegov dvodogodišnji Lazar uz koga bi želeo da bude dok odrasta.


„Dragi sugrađani i svi ljudi dobre volje, udružimo se da pomognemo Slavoljubu Petkoviću, neka svako od nas ovo pročita i podeli, neka svakako od nas izdvoji koliko može novca i neka svoje prijatelje, kolege, poslodavce, komšije zamoli za pomoć u lečenju ovog skromnog mladića. Podstaknimo humanost u sebi i drugima, pokažimo još jednom da možemo da se ujedinimo u plemenitosti, pomozimo Slavoljubu da pobedi u svojoj najvažnijoj borbi.“ -  pozivaju kolege iz biltena Vlasina.


Do otvaranja žiro računa možete lično kontaktirati Slavoljuba Petkovića na broj telefona 064 44 79 960.