NIVEA IGRALIŠTE ZVANIČNO PREDATO OPŠTINI VLASOTINCE

  • 20. februar 2020. u 21:43h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1163 pregleda

Dodelom sertifikata o bezbednosti danas su mališani u Vlasotincu zvanično dobili novo igralište od strane brenda NIVEA  koje je otvoreno za upotrebu.


Sve je počelo pre pet godina na društvenim mrežama, kampanjom pod nazivom „Gde nam rastu deca". Skrenuta je pažnja javnosti na mnogobrojna zapuštena igrališta, kao i na nedostatak adekvatnog prostora za igru za naše najmlade. Sa reči se prešlo na dela i tako se rodila inicijativa i zajednička akcija brenda NIVEA i roditelja, u saradnji sa nadležnim organima. Širom Srbije otvorena su moderna igrališta, a poslednje u nizu obradovalo je najmlade stanovnike Vlasotinca.


Lokalna samouprava bila je u obavezi da uradi pripremne građevinske radove, a kompanija Biersdorf , čiji je Nivea jedan od brendova, obezbedila je savremene i bezbedne sprave . Na novom igralištu se kompaniji ali građanima koji su podržali vlasotince, zahvalio zamenik predsednika Opštine Vlasotince, Vladimir Kostić, i naglasio da se upornost isplatila.


- Podsetiću vas da je prošlog leta, upravo u toku izgradnje i postavljanja  ovog, ali i još jednog igrališta pored Vlasine, kod tzv.donjeg mosta, čiju je izgradnju kompletno finansirala lokalna samouprava, došlo do izmene Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta, zbog čega smo morali da izvršimo određena usklađivanja koja su malo odužila dobijanje sertifikata, ali smo posao priveli kraju u skladu sa propisima – rekao je Kocić poželevši najmlađima da uživaju u igri i druženju, a starijima da čuvaju prostor i sprave namenjene deci.


Svoje zadovoljstvo, na svečanom otvaranju NIVEA igrališta u Vlasotincu, nije mogla da sakrije ni Marija Šućur, Manager ove kompanije


-Vrednosti na kojima se Nivea bazira – bliskost, poverenje i odgovornost – su upravo one vrednosti koje osnažuju porodicu. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, pružamo mogućnost deci i porodicama da provode kvalitetno zajedničko vreme – rekla je Šućur.


Sertifikat je u ime lokalne samouprave primio predsednik opštine Zoran Todorović koji je rekao da igralište sada ispunjava sve propisane standarde. Na tabli pored igrališta jasno je naznačeno koja je sprava namenjena kom uzrastu, ali ni jedna nije za starije od 14 godina.


NIVEA igrališta ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.


Građani iz svih delova naše zemlje imaju priliku da glasaju na NIVEA internet stranici "Gde nam rastu deca", i tako utiču na odabir sledeće lokacije gde će biti otvoreno novo dečije igralište.