Planinsko-biciklisticki maraton u Vlasotincu

  • 2. oktobar 2016. u 20:51h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 102 pregleda

Sledećeg vikenda, u nedelju 9.oktobra, u Vlasotincu će biti održan prvi planinsko-biciklistički maraton. Biciklisti iz Srbije i regiona imaće priliku da se oprobaju na trima stazama. Najkraća staza je rezervisana za rekreativce i duga je 20 km, sa 650 m penjanja. Na srednjoj stazi takmičari će se boriti sa 42 km i 1450 m uspona, dok ih na velikom maratonu očekuje 2200m penjanja na 70 km. 


 - Ideja nam je da ovo postane tradicionalna manifestacija koja će mladima iz Vlasotinca približiti ovaj sport i upoznati ih sa prirodnim lepotama Vlasotinca i okoline. Takođe, želimo da biciklistima iz Srbije i okolnih zemalja predstavimo ovaj kraj kao izuzetno pogodan za planinski biciklizam. Za sada je prijavljeno 80 takmičara iz svih krajeva Srbije, iz Turske, Grčke, Makedonije, Mađarske, Crne Gore i Bugarske - kažu u Sportskog udruženja Naissus 018, koje je tehnički organizator maratona.


Biciklistički marathon u Vlasotincu, zapravo, je ideja neformalne grupe Vlasina MTB koja je njime konkurisala I prošla na konkursu Fondacija "Ana i Vlade Divac" preko Divac omladinskog fonda,u saradnji sa opstinom Vlasotince i uz pomoć Americke agencije za medjunarodni razvoj USAID


Potencijalni učesnici mogu da se prijave popunjavajući formular na sajtu udruženja Naissus 018. Onaj ko se prijavi do 2. oktobra dobija učesnički paket koji obuhvata zvaničnu majicu Vlasina MTB maratona.