Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа за годишњу чланарину из градског буџета исплаћен износ од 5.026.721. динара

  • 12. septembar 2024. u 17:44h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 79 pregleda

Град Лесковац, као један од оснивача, уплатио је редовну годишњу чланарину Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа у износу од 5.026.721. динара.


Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа као регионална развојна агенција, бави се пословима из области регионалног развоја и пружања подршке малим и средњим предузећима и предузетницима. Сарађује са Развојном агенцијом Србије, Фондом за развој, Министарством привреде и другим ресорним министарствима, који обухватају област регионалног развоја.


Град Лесковац као оснивач и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, уједно и председник Скупштине оснивача Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, подржава активности Центра, с обзиром да је његова делатност од општег интереса, за регионални развој Јужног Поморавља и локални економски развој. Најзначајни пројекти у којима је град Лесковац био водећи партнер или партнер су: Развој омладинског и женског предузетништва у Јабланичком и Пчињском округу, Она зна, Био округ Јужна Србија и Земља легенди. У протеклом периоду Центар је радио на пружању подршке развоју женског предузетништва што ће се наставити и у наредном периоду, затим предузетништва младих и писањем и реализацијом пројеката прекограничне сарадње из области туризма. У наредом периоду радиће на развоју нових пројеката с фокусом на пројекте прекограничне сарадње и успостављању партнерства са општинама прекограничног подручја Северне Македоније.


Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, на челу са председником Скупштине оснивача, градоначелником Цветановићем је у претходном периоду учествовао у реализацији и имплементацији пројеката чија оквирна вредност износи око 10 милиона евра.