GIMNAZIJALCI IZ SKOPLJA UPOZNAJU VLASOTINCE

  • 19. februar 2020. u 21:23h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1276 pregleda

U okviru međunarodnog projekta “Gradimo mostove” koji realizuje vlasotinačka Gimnazija u saradnji sa Gimnazijom  “Kočo Racin” iz Skoplja, Severna Makedonija,  ovih dana realizovana je prva razmena i  uzvratna poseta učenika svojim vršnjacima u Vlasotincu.


“Prošle godine je potipisan memorandum o saradnji. Ovo je prva razmena učenika i uzvratna poseta. Mi smo bili gosti Skoplja u decembru. Kod nas u Vlasotincu je trenutno 12 učenika i troje profesora”, kaze profesorka Biljana Pipović, koordinator međunarodnih projekata.


Gosti su prvo posetili izložbu fotografija koje su radili Vlasotinčani prilikom obilaska Skoplja. Vlasotinačka Turistička organizacija goste je dočekala  raznovrsnom slavskom trpezom. U ime domaćina dobrodošlicu gostima je poželeo direktor  gimnazije „Stevan Jakovljević“ Dragiša Pop Ilić a o vezi između Srba i Makedonaca u prošlosti govorio je profesor Saša Stanković sa posebnim osvrtom na znamenitog etnografa, slikara i profesora Hristifora Crnilovića.


Svoje goste domaćini su poveli u razgledanje Vlasotinca


Za vreme boravka planirana je i dramska radionica u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu i, U saradnji sa udruženjem SEVAP organizovanje kviza i rok koncerta gimnazijalaca u kafiću Parma. Predviđene su i sportske aktivnosti u Sportsko –rekreativnom centru „Vlasina“.


Boban Georgijevski, istoričar i zamenik direktora SUGS „Kočo Racin“ zahvalio je domacinima i svima koji ucestvuju u ovom projektu na dobrodoslici i divnoj saradnji.