„Музеј од куће“

  • 24. april 2020. u 07:29h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 19 pregleda

На основу Препоруке Министарства културе и информисања од 21. априла 2020. године да библиотеке, архиви, музеји и галерије наставе рад уз стриктно поштовање превентивних мера заштите од ширења заразне болести COVID-19, Народни музеј Лесковац има задовољство да Вас обавести да ће од понедељка, 27. априла, поново бити отворен за посетиоце.


  Поставка „Времеплов лесковачког краја“ која се налази у приземљу музеја,  биће отворена од понедељка  до петка у периоду од 12 до 16 часова. У Галерији музеја за посетиоце ће бити доступна и изложба цртежа и видео радова аутора Предрага Лојанице под називом „У манастиру”, у периоду од 12 до 16 часова од понедељка до петка.


Такође, посетоци могу посетити и археолошки локалитет Царичин град.


Напомињемо да музеј неће бити отворен у петак 1. маја због обележавања Међународног празника рада.


Правила за посетиоце приликом посете Музеју:  • Посетиоци су обавезни да при уласку у Музеј имају заштитну опрему (маске и рукавице).

  • Дозвољено је да у Музеј истовремено уђу два посетиоца.


Народни музеј у Лесковцу је током трајања ванредног стања преко сајта и друштвених мрежа понудио различите садржаје за посетиоце. Покренули смо рубрику „Музеј од куће“, у оквиру које смо сваке вечери писали о историји Лесковца. Кренули смо хронолошки, пратећи нашу сталну поставку. На нашој званичној интернет презентацији отворили смо посебну страницу – Дигитални музејон. Сваке среде објављујемо епизоде „Музејске азбуке“, радионице у видео форми. Сваки видео прати и „Изванредни музејски квиз“ у оквиру кога деца могу проверити своје музејско знање.


 


Народни музеј у Лесковцу постао је део мобилне апликација „Cultural Places“ која посетиоцима омогућава да самостално обиђу и посете све објекте Музеја без присуства водича. Садржај је на енглеском и српском језику. Посетиоци могу да мобилну апликацију „Мултимедијални водич“ апликацију бесплатно преузму у Google play продавници.


Управа, кустоси и надлежни одсеци Народног музеја у Лесковцу наставиће да обављају стручне послове у склопу сарадње са сарадницима Музеја, а сва додатна обавештења могу се добити путем имејла: nmleskovac@gmail.com