Vreme je da se naš glas čuje i u parlamentu (Miloš Stojković, predsednik Koalicije raseljenih lica sa KiM)

  • 21. januar 2016. u 16:03h
  • Autor:
  • 1961 pregledaNašu koaliciju čini više udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, ali i veliki broj istaknutih pojedinaca koji ne pripadaju ni jednom udruženju, ali su svojim radom i zalaganjem ostavili neizbrisiv trag na prostorima Kosova i Metohije sve do nasilnog progonstva sa naših vekovnih ognjišta, kaže za Danas Miloš Stojković, predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije, najavljujući učešće Koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

 


 


* Kakav je program vaše koalicije?


- Naš osnovni cilj je da se konačni posle sedamnaest godina od progonstva čuje glas raseljenih sa Kosova i Metohije. Poznato je da u parlamentu imamo predstavnike svih nacionalnih manjina, predstavnike prognane braće iz Krajine. Mislim da je konačno vreme da i raseljeni sa KiM imaju svog predstavnika u srpskom parlamentu. Ističem da je cilj naše koalicije borba protiv NATO integracija, jer nikada nećemo i ne smemo zaboraviti zločine NATO pakta nad nevinom srpskom decom.


* Da li na izbore izlazite samostalno ili na zajedničkoj listi sa nekom od stranaka?


- Mislim da je najkorektnije da prvo razgovaramo sa Aleksandrom Vulinom. Kad je gospodin Vulin bio ministar za KiM svi mi koji se borimo za svoje dostojanstvo, za svoju pravdu, za svoje zapaljene kuće i porušene manastire u njemu smo prepoznali snagu koja se do tada nije pojavila na KiM. Mislim da je i njegov blizak odnos s Vučićem doneo veliku korist u borbi za KiM.


* Da li ste i dalje u kontaktu sa Sirizom?


- Naravno da jesam, sa premijerom Aleksisom Ciprasom sam se nedavno čuo, čestitali smo jedan drugom Novu godinu. Veoma često sam u kontaktu i sa njegovim saradnicima. Jedan od njegovih saradnika sa svojom porodicom bio mi je gost na krsnoj slavi, što je za mene velika čast.- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/vreme_je_da_se_nas_glas_cuje_i_u_parlamentu_.56.html?news_id=314656#sthash.mQIapEUf.dpuf