Predstavljanje kandidata iz jablaničkog okruga za narode poslanike

  • 5. mart 2022. u 10:35h
  • Autor: JuGmedia
  • 2087 pregleda

Petoro kandidata Srpkse napredne stranke iz Jablaničkog okruga predstavljeno je danas u prostorijama Gradskog odbora te stranke u Leskovcu, koji su naglašavali da im je čast što su na listi sa poznatim ličnostima Srbije. Neki su se zadržali više na svojim radnim biografijama neki su više govorili o tome koje će oblasti zasupati u Skupštini Srbije, ako budu izabrani.


To je njihovo prvo pojavljivanje u javnosti posle kandidature, a uvodnu reč dao je Goran Cvetanović, visoki funkconer SNS-a i gradonačelnik Leskovca, koji se osvrnuo i na druge stranke i na ono čime leskovački naprednjaci mogu da se ponose.


Na molbu Jugmedie da iznese svoju procenu o tome koliko će njih imati priliku da predstavlja građane u najvišem zakonodavnom telu Srbije, on je kazao da misi da će ih biti troje i da će se to znati posle formiranja Vlade Srbije i raspodele drugih funkcija.


Reč je kao što smo već javljali o kandidatima Andrijani Vasić, dipolmirani sociolog iz leskovačkog prigradskog naselja Bobišta pod rednim brojem 48, zatim Mariji Jovanović, diplomrani inženjer tehnologije iz Leskovca na 104. mestu i Stefanu Kitanoviću, master ekonomista na 228. mestu. Na 177.mestu je Marjan Stanković, master pravnik iz Vlasotinca i Tanja Bogdanović diplomirani pravnik iz Lebana na 194. mestu.



Adrijana Vasić rekla je da je po drugi put kandidat za narodnog poslanika, što joj posebno pričinjava zadovoljstvo s obzirom, potencirala je, da je na listti Aleksandra Vučića, zbog čije politike „mi mladi biramo da ostanemo u Srbiji“.


„Trudiću se da u narednom periodu radim još više nego do sada kako bi opravdala očekivanja, ne samo onih koji su me predložili nego i očekivanja svih naših građana“, kazala je Vasićeva, koja je, inače, gradski većnik.


Potredsednica Gro SNS Leskovac Marija Jovanović govorila je o tome za šta se sve zalaže SNS, apostrofirajući ravnopravnost žena, bez negiranja njene tradicionalne uloge u društvu.



Stefan Kitanović je kazao da je za njega kandidatura za poslanika na listi SNS „čast, obaveza i odgovornost“, i govorio o ekonomskim i ostalim rezultatima koje je ova stranka postigla na nivou Srbije i Leskovca.


Marjan Stanković je tom prilikom  rekao " U skladu sa politikom strankе, i jasnom vizijom prеdsеdnika Alеksandra Vučića kako naša zеmlja trеba da izglеda u protеklе 4 godinе u Vlasotincu smo uradili mnogo, porеd našеg godišnjеg opštinskog budžеta, slilo sе višе od 2 milijardе dinara za rеkonstrukciju skoro sih škola, vrtića, domovе zdravlja na tеriroriji opštinе Vlasotincе, jеr jе ulaganjе u obrazovanjе i zdravstvo ulaganjе u budućnost našе dеcе."


 Radio kao pripravnik u Višem sudu , zatim u advokatskoj kancelariji, od 2015 do 2018. u Odeljenjuu za urbanizam u Vlasotincu, a 2018.godine postavljen je na mesto načelnika Opštinske uprave. Član je SNS od 2009.godine a maja 2021. imenovan je od strane Aleksandra Vućiča za jednog od dva poverenika OO SNS Vlasotince.


Tanja Bogdanović je takođe navela da je Pravni fakultet završila u Nišu, potom dala i pravosudni ispit, a u međuvremenu je putem edukacija usavršavala svoja znanja. Radna iskustva sticala je u sudu i školi, a od 2016.godine je načelnica Opštinske uprave u opštini Lebane.


Cvetanović se zahvalio Oliveri Pešić i Žarku Bogatinoviću što su do sada dostojno predstavljali grad Leskovac u Skupštini Srbije.

„To su obrazovani, marljivi, sposbni ljudi, koji će na najbolji mogući način predstaviti jug Srbije i zalagati se za dalji razvoj svojih mesta, našeg grada i čitave Srbije, ljudi koji će voljom naroda dobiti šansu da doprinesu razvoju ovog dela Srbije“, ocenio je Goran Cvetanović, rekavši da je posebno ponosan što se još jedan Leskovčanin našao na listi SNS-a i to na drugom mestu.


„To je profesor doktor Stojan Radenović (1948), koji je odrastao i školovao se u našem gradu. Bio je učenik leskovačke gimnazije. Rođen je u selu Dobra Voda kod Leskovca“, istakao je Cvetanović.


Govoreći o Radenoviću on je naveo njegove uspehu u oblasti matematike i zaslugu što se beogradski univrezitet našao među 300 prestižnih na svetu, na takozvanoj Šangajskoj listi , te da je samo u 2022.godini u najprestižnijim svetskim časopisima citiran preko 100 puta.