IZBORI 2022 VLASOTINCE

  • 3. april 2022. u 09:46h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1437 pregleda

Свих 58 бирачких места на подручју власотиначке општине јутрос је отворено на време, каже председник ОИК-а Бранимир Марковић. Право да гласа на данашњим председничким и парламентарним изборима у општини Власотинце има 23.034 бирача. Прве податке о проценту изашлих на изборе, Општинска изборна комисија даће у 10 сати


Према подацима Општинске изборне комисије, на подручју власотиначке општине, до 10 сати гласало је 8,1% одсто од уписаних 23.034 бирача. До 9.30 јутрос, домаћи и страни посматрачи обишли су четири бирачка места у Власотинцу. Наредни пресек излазности бирача, ОИК Власотинце даће у 14 сати.


До 14 сати, на подручју власотиначке општине гласало је 34.4 одсто грађана уписаних у бирачки списак, саопштава ОИК Власотинце. Председник комисије Бранимир Марковић наводи да су чланови комисије све време на терену, да обилазе бирачке одборе и да, за сада, нема проблема током гласања.

-Синоћ смо од РИК-а добили тачан број бирача након додатних уписа и брисања из бирачког списка, које ради Министарство државне управе и локалне самоуправе. Тако је било пет новоуписаних лица, а два лица су брисана из бирачког списка, па је коначни број 23.037 грађана с правом гласа - каже Марковић. 

До 18 сати, на подручју власотиначке општине гласало је 55.9% одсто грађана. За сада нема поднетих приговора - каже председник ОИК Бранимир Марковић. До затварања бирачких места остало је мање од два сата. Посланички кандидат СНС-а Марјан Станковић, који је гласао на бирачком месту бр.14 у Власотинцу, позвао је грађане да искористе своје право до 20 сати и изађу на изборе.

 

Свих 58 бирачких места на подручју власотиначке општине затворено је на време, саопштавају у ОИК Власотинце. Према речима председника комисије Бранимира Марковића током гласања није било поднетих приговора. У Општинској изборној комисији не очекују да ће пре 21 сат стићи први представници бирачких одбора са материјалом и записницима.