УЧЕСНИЦИ КАМПА РТС КРОСА “ЛЕСКОВАЦ 2022” НА ПРИЈЕМУ КОД ПАТРИЈАРХА

  • 25. jun 2022. u 08:19h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 952 pregleda


Патријарх српски Порфирије угостио је данас у Патријаршијском двору децу из дијаспоре и њихове пратиоце, пред њихов одлазак у Камп РТС- а „Лесковац 2022”.





“Када бих бирао с ким и где да проведем време ја не бих имао дилему. Ја бих радо иабрао да будем са вама у кампу да чујем, да се научим ономе што сигурно не знам а ви знате и имате као искуство у земљама у којима живите. Важне су две ствари а оне су вас окупиле: прва и најважнија ствар је заједница, да негујемо то јединство, љубав, пријатељство, осећање да смо повезани, да негујемо искуство и сазнање да смо једно. То учимо пре свега у породици а онда можемо да пренесемо на свако место свога живота - у школи, са друговима, пријатељима. А друго - спорт је важна ствар зато што је спорт вежба која има за циљ да учинимо све што је потребно, да дамо најбоље од себе, да будемо бољи од себе, да резултати наших могућности буду најбољи могући,” - казао је данас патријарх српски господин Порфирије.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је од почетка подржавао ову идеју, те носилац златног знамења РТС Кроса се овом приликом захвалио патријарху на гостопримству и упутио му позив да посети град Лесковац.
“РТС Крос је специфичан по броју учесника и јединству свих градова и општина у нашој земљи. Тада сва деца школског и предшколског узраста учествују у тркама и у свет шаљу слику младости, позитивне енергије и заједништва.
Наш град ће као домаћин Кампа Лесковац 2022. дати све од себе да оправда дато поверење, а ја као поносни носилац највећег признања Златника РТС Кроса имам још већу обавезу да се максимално посветим организацији и постарам се да наши гости, као и сви до сада, из нашег града понесу дивне успомене. Сигуран сам да ће све активности проћи у најбољем реду. Очекује нас пријем на Видовдан, када традиционално имамо сусрет са нашим спортистима, проглашење најбољих у друштву министра просвете Бранка Ружића, а ја свим учесницима желим да пре свега уживају у предстојећим данима уз поруку:
"Границе не постоје, што више сањаш, даље досежеш".”
Директор Кроса РТС Стеван Ковачевић је пожелео деци добродошлицу нагласивши да су они представници 6000 малишана коју су учествовали у Кросу ван граница Републике Србије ове године. Он се захвалио поглавару Српске православне цркве Порфирију на гостопримству и издвојеном времену као и граду домаћину и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу.


Након пријема и благослова његове светости патријарха српског господина Порфирија деца Шпаније, Француске, Италије, Данске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније и Републике Српске кренула су пут Лесковца где ће боравити до 02. јула. Деца ће бити смештена у Дому ученика а за њих је припремљен садржајан и занимљив програм и читав низ спортских, културних, историјских, едукативних активности будући да се организатори РТС Кроса дуже од три деценије баве промоцијом и неговањем здравих навика и здравог стила живота, учењем о српској традицији, култури и језику.