Svečanoa sednicoa Opština Vlasotince

  • 10. oktobar 2022. u 09:06h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1059 pregleda

Svečanom sednicom i dodelom oktobarskih priznanja, Opština Vlasotince proslavila je danas 10. oktobar, dan kada je Vlasotince oslobođeno u Drugom svetskom ratu. Skupu su, između ostalih, prisustvovali i ministar bez portfelj Novica Tončev, državni sekretari Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U desetominutnom filmu prikazana je retrospektiva onoga što je urađeno između dva oktobra u vlasotinačkoj opštini.


“Putevi, ulice, mostovi, škole, ustanove kulture, zdravstvene ustanove i objekti vodosnabdevanja samo su neki od objekata koji su ulepšali izgled vlasotinačke opštine i ljudima olakšali svakodnevicu. I u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjimau oblasti komunalne infrastrukture, a najvažnije od njih je rekonstrukcija fabrike vode. To je posao koji radimo iz puno faza, ali je važno da smo ga započeli. Dakle, posvećenost koju smo do sada pokazali u uređenju našeg mesta, ostaje. To je naša obaveza, ali pre svega naše opredeljenje – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.


n je najavio otvaranje novog pogona kompanije Gruner krajem oktobra u Vlasotincu, koji će, prema najavi iz kabineta, svečano otvoriti predsednik republike Aleksandar Vučić.


Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Novica Tončev naglasio je da je Vlada uvek tu da podrži one lokalne samouprave kojima je potrebna pomoć.


“Samo za vlasotinačku opštinu u prethodnom periodu izdvojeno je 20 miliona dinara. Pomažemo opštine koje spadaju u nedovoljno razvijene i nastavićemo da im budemo podrška na putu razvoja”, rekao je Tončev.


Oktobarska priznanja u vidu „Diplome 10.oktobar“ dobili su Milivoje Đorđević, direktor Tehničke škole, Slaviša Šušulić, profesor u OŠ „Siniša Janić“ i predsednik Moto kluba Dalmacija iz Splita Željan


Rakela. Oktobarsko priznanje u vidu „Pohvale 10.oktobar“ pripalo je SRC Vlasina i MZ Batulovce.


“Kada u Ministarstvu prosvete neko pita kako da krene u proces dualnog obrazovanja, često ga upute na Vlasotince i Tehničku školu, kao primer toga kako se to radi”, rekao je Milivoje Đorđević, podsećajući da škola


danas sarađuje sa više od 30 kompanija u postupku školovanja kadrova za potrebe privrede.


Potpukovnik Zoran Stojanović, u ime Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš uručio je zahvalnicu opštini Vlasotince i predsendiku opštine Bratilavu Petroviću za dosadašnju saradnju.


Na svečanoj sednici nastupila je u vokalna grupa Libero. Večeras u 19 sati, u sali bioskopa Kulturnog centra, koncert će održati Gradski orkestar Vlasotinca.