Saopštenje OO Sprpskog pokreta Dveri Vlasotince

  • 24. mart 2016. u 00:48h
  • Autor:
  • 1939 pregleda

U reakciji na sinoćne prozivke od strane lidera radikala u Vlasotincu, OO Srpskog pokreta Dveri izdao je saopštenje u kome kažu


Članovi Srpskog pokreta Dveri iz Vlasotinca sinoć su sa nevericom i zbunjenošću primili informacije o ničim izazvanom grubom prozivanju OO Dveri od strane Svete Jovića, predsednika vlasotinačkih radikala. Dogovor koji smo imali sa OO SRS-a u Vlasotincu, da se sačeka na prihvatanje liste radikala na broju 4, poštovali smo do poslednjeg trenutka jer je,uostalom, i cilj Dveri u Vlasotincu bio dobijanje istog broja koji Dveri imaju na republičkoj listi, dakle broja 5. OO Dveri Vlasotince je još 18. marta imao dovoljan broj potpisa i kompletnu dokumentaciju da listu preda Opštinskoj izbornoj komisiji, ali se, po dogovoru, čekalo da to prvo učini OO SRS-a. Na informaciju da će liste 22. marta predati dve političke opcije, Srpsko Ruski pokret i lista dr.Spasića, mi smo obavestili odmah gdin Jovića, i zamolili ga da u toku dana srede dokumentaciju, da bismo liste predali po prethodnom dogovoru. Uveče 22-og saznali smo da je Srpsko Ruski pokret predao listu, a da će to učiniti i najavljanje lista dr. Spasića. I pored toga smo sačekali da nam se javi neko iz redova Radikala i time, ugrožavajući naš cilj, sa komletno spremljenom dokumentacijom „viseli u vazduhu“ u pokušaju da ispoštujemo ranije postignuti dogovor. Pošto niko iz redova Dveri nema vidovnjačke sposobnosti, da bi mogao da zna da li su predate liste ispravne, a od radikala nismo dobili nijednu povratnu informaciju, odlučili smo da predamo našu listu, i da se nadamo da će se desiti čudo i da ćemo ipak biti peti na listi. Splet okolnosti je bio takav da su prethodne dve liste vraćene, i da smo mi dobili broj 4, zahvaljujući neažurnosti OO SRS-a koji je na kraju nas prozvao za nekorektonst spominjući nekakve nečasne trgovine za koje bismo voleli da nam budu vrlo konkretno obrazložene jer niko od nas ne zna o čemu oni govore. Da, lepo je gospodin Jović rekao da bi i nama i njima najviše odgovaralo da su oni pod rednim brojem četiri a mi pod rednim brojem pet, ali naše krivice u tome nema. Mi ćemo, na kraju, sa bilo kojim brojem, na izbore izaći časno sa dubokom verom da ćemo postići odlične rezultate, jer, ako govorimo o jedinoj neokaljanoj stranci, Dveri jesu jedina potpuno nova politička snaga u Vlasotincu.
Ukoliko je ovo bio pokušaj gospodina Jovića da se pred stranačkim vrhom opravda za neažurnost svog Opštinskog odbora izabrao je jako loše argumente i vrlo nečastan način. A ako je, pak, razlog ovako besmislenog napada na Dveri, koje su, bar u Vlasotincu, do juče verovale da su na istoj liniji političke borbe sa SRS-om, to što u nama vide snagu koja iz dana u dan raste i može da ugrozi njihove izborne razultate, želimo da znaju da se Dveri nikada neće služiti ovakvim podmetačinama i da će se uvek časno boriti jedino protiv nesposobnih vlasti i politike koja ugrožava građane Srbije i Vlasotinca, i jedino za dobrobit naše države i naše opštine.
Dveri Vlasotince uprkos svemu, OO SRS i gospodinu Sveti Joviću žele sreću u daljem radu i dobre izborne razultate a mi svoju političku borbu nastavljamo onako kako smo je i započeli, časno, hrabro i iskreno pod kojim god brojem na izbornoj listi pod kojim god pritiscima i napadima. Kako radili tako nam Bog pomogao."
U ime OO Dveri u Vlasotincu
član izvršnog odbora Dveri i koordinator za Jablanički okrug
Aleksandar Ranđelović.