DVERI i SRS: Izbori u Vlasotincu nisu bili regularni

  • 4. maj 2016. u 14:41h
  • Autor:
  • 1894 pregleda

U današnjem saopštenju za javnost, predsednik OO Srpskog pokreta Dveri u Vlasotincu, rekao je sledeće:
Bez obzira na to što je OIK Vlasotince, grubo kršeći zakon, onemogućila učesnicima izbora uvid u birački materijal u zakonski predviđenom roku, i isti dostavila na uvid tek nakon isteka tog roka, tj. danas, predstavnici Srpskog pokreta Dveri i Srpske radikalna stranke su u vrlo kratkom roku, koliko im je materijal bio dostupan, uočili  još novih nepravilnosti, između ostalog i to da je npr na biračkom mestu broj 2 u koverti bilo 140 listića sa glasovima za SPS a da je u zapisniku stajalo 148 glasova, da se na svim biračkim mestima koja su stigli da pogledaju nalazi veliki broj falsifikovanih ili duplih potpisa, tj. da se ista osoba potpisivala za veći broj glasača, da su poništavani važeći glasački listići, a posebna nepravilnost danas uočena je republički izborni materijal među materijalom sa lokalnih izbora.  Takođe se na više kontrolnih listića ne nalaze potpisi svih članova biračkih odbora.


Ubrzo pošto su uočili da se pronalazi sve više nepravilnosti u biračkom materijalu, OIK Vlasotinca je ponovo onemogućila uvid u isti, bez jasnih razloga i obrazloženja, što samo pojačava verovanje da je izborini proces u Vlasotincu protekao neregularno.


Prigovori upućeni ustavnom sudu poslati su blagovremeno, a sve stranke koje su uputile prigovore duboko su uverene da, zbog svih do sad otkrivenih nepravilnosti, zvanični izborni rezultati u Vlasotincu ne predstavljaju i stvarnu izbornu volju glasača, kaže u današnjem saopštenju Aleksandar Ranđelović predsednik OO Srpskog pokreta Dveri.