8,7 МИЛИОНА ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ

  • 14. mart 2023. u 14:40h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 570 pregleda


Данас је на име трошкова функционисања лесковачких спортских клубова из градског буџета исплаћен износ од 8.750.000 динара, првенствено усмерених ка ОК "Дубочица" и КК "Здравље". 




Град Лесковац је за финансирање спортских клубова и организација за ову годину определио износ од 125 милиона динара и све своје обавезе према њима измирује на време.


Доказ да су сва издвајања за област спорта оправдана потврђују и бројни успеси лесковачких спортиста. Подсећамо да су фудбалери Дубочице победом над нишком екипом Цар Константин током викенда изборили челну позицију на табели Српске лиге Исток, а у току викенда је стигло још лепих вести за лесковачки спорт. Наиме, на престижном пливачком митингу Србија опен у Београду, на коме је учествовало 355 пливача из Србије, БиХ, Турске, Грчке, Македоније, Аустрије и Црне Горе, пливачи Дубочице успели су да освоје 20 медаља и уједно буду најуспешнији клуб.


Од 20 медаља, десет је било златних, осам сребрних и две бронзане. Скоро сви пливачи Дубочице који су учествовали су освојили медаљу и дали свој допринос оваквом успеху. Медаљама су се окитили Нина Станисављевић. Урош Живановић, Виктор Димитријевић, Јана Марковић, Огњен Обрадовић, Сара Стојилковић, Тара Ракић, Ања Стојановић, Алекса Митровић и Леона Димитријевић


Тим Дубочице су предводили тренери Душан Величковић и Вук Даниловић.