NOĆ MUZEJA U VLASOTINCU

  • 23. maj 2016. u 21:54h
  • Autor:
  • 1400 pregleda

Noć muzeja u Vlasotincu, koja se obeležava po drugi put u organizaciji Kulturnog centra, izazvala je u subotu uvece veliko interesovanaje Vlasotinčana, a obeležile su je izložbe i brojni nastupi učenika na tri lokacije.
Najpre su se mnogobrojnoj publici u sali Kulturnog centra predstavili učenici Osnovne škole „Siniša Janić“ koji su pripremili veoma interesantan kolažni program.
Potom su svoje mesto zauzeli njihovi drugari iz Osnovne škole „8. oktobar“. Članovi dramske sekcije su za ovu priliku izveli delove iz komedije „Pokondirena tikva“ Stevana Sremca i „Kirije“ Branislava Nusića.
U ime domaćina i organizatora Noći muzeja goste je pozdravila Maja Marković, direktorka Kulturnog centra, istakavši da se Vlasotince po drugi put pridružuje mnogim gradovima u Evropi i u Srbij.
U Galeriji Zavičajnog Muzeja otvorena je izložba karikatura iz Likovnog fonda. Posetioci su mogli da vide radove eminentnih karikaturista iz Srbije koji su prethodnih godinama učestvovali na konkursu povodom Vinskog bala,.
Učenici Tehničke škole izveli su performans „Ženski razgovori“ autora Duška Radovića. Program se potom preselio u galeriju Kulturnog centra na Nešićevom keju .
U prisustvu mnogobrojnih Vlasotinčana otvorena je izložba dokumenata i fotografija pod nazivom „Udruženje ugostitelja za varoš Leskovac – srez leskovački i vlasotinački“, za period od 1932 do 1947. Izložbu je priredio Istorijski arhiv iz Leskovca.
Učenici vlasotinačke gimnazije izveli su dramski prikaz “Priča iz južnjačke kafane”.
Organizator je ovom prilikom za uspešnu saradnju ustanovama i institucijama uručio zahvalnice, a u sali KC izvedena je monokomedija “Feler”, autora i glumca Dragana Bože Marjanovića.
Program su pratili ne samo Vlasotinčani već i mnogobrojni posetioci iz Leskovca i drugih mesta koji su po drugi put imali priliku da u kasne sate Noći muzeja pogledaju i stalne postavke koje se nalaze u Zavičajnom muzeju.