Турнир у баскету 3х3 на градском тргу

  • 30. jul 2023. u 08:51h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 495 pregleda

Данас је на градском тргу одржан турнир 3х3 у баскету, на којем је учешће узело 14 екипа из целе Србије.


Турниру је присуствовао и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима, а у име локалне самоуправе обратио се члан Градског већа Андрија Атанасковић:


„Лесковац је пре само месец дана био домаћин турнира 3х3 у фудбалу за који су Лесковчани показали велико интересовање. Основни циљ оваквих догађаја је усмере деце на здраве стилове живота, љубав према спорту. Град Лесковац улаже у спортску инфраструктуру. Урађено је преко 25 спортских терена у саставу основних школа, хала Партизан. Улаже се и у инфраструктуру везану за професионални спорт. Имамо терен да вештачком травом, затим велелепни стадион вредан 2,5 милијарде динара. За финасирање спортских клубова издвојено је рекордних 125 милиона динара. Што се тиче самог турнира. Баскет је постао олимпијски спорт, све је популарнији. Финалисти овог турнира стичу право да се такмиче на турниру у Београду. Наградни фонд је 120 хиљада динара.“


„Драго нам је што се Лесковац вратио као место одржавања 3х3 турнира. Окупили смо одличне екипе. Првенства у 3х3 баскету се одржавају 10 година и сваке године буде преко 30 турнира. Данас овде учествује 14 екипа“ – рекао је Лазар Јаковљевић, организатор.


Победу је однела екипа Лесковчана.