Град Лесковац и ХЕЛП доделили 12 уговора за подршку микро и малим бизнисима

  • 4. mart 2024. u 19:34h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 197 pregleda

Данас је у седишту града Лесковца организована подела уговора о донацији за подршку микро и малим бизнисима. Средства за ову намену обезбеђења су из буџета града Лесковца и од стране организације ХЕЛП. Десет корисника добило је грант у износу од две хиљаде евра, док су два корисника, која су у обавези да запосле по једно лице, добила грант у износу од 3.600 евра.


Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је овим поводом рекао:


„Град Лесковац жели да подстакне развој микробизниса, да олакша младима покретање сопственог бизниса, и да унапреди већ постојеће пословне делатности, у циљу стварања услова за егзистенцију за отварање нових радних места.


Осам предузетница и четири предузетника добиће подршку у виду опреме просечне вредности 2 хиљаде евра, а два гранта од по 3.600 евра имају обавезу запошљавања додатног радника. Поред опреме, ова подршка запошљавању и самозапошљавању укључује мотивационе, пословне и стручне обуке према потребама корисника, студијске посете на територији наше државе Србије и услуге пословног менторинга и део маркетинга.


Уговоре о донацији опреме данас добија једна пољопривредна, шест услужних и пет занатских делатности, у питању су одрживе пословне идеје са потенцијалом за даље економско оснаживање нашег града.“


У име организације ХЕЛП обратила се Сања Митић шеф канцеларија у Нишу, захвалила се граду и градоначелнику, као и донатору, агенцији СИДА на подршци:


„Закључно са другом фазом овог пројекта подржан је 31 корисник са територије Лесковца, 17 жена и 14 мушкараца, 14 подржаних клијената је млађе од 35 година.“


Марина Додер, власница кројачке радње, захвалила се и истакла да јој је подршка изузетно значајна за набавку машина и да ће захваљујући средствима бити у могућности да запосли још једног радника и убрза рад.


Андрија Стојановић је покренуо бизнис пружања услуга декорације се такође захвалио на подршци и казао да ће му подрка помоћи у проширењу бизниса.