На овогодишњем „Лесковачком победнику“ више од 400 такмичара

  • 7. oktobar 2024. u 09:32h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 105 pregleda

Захваљујући организатору Пливачком клубу „Лесковац“, наш град је и ове године домаћин Међународног такмичења у пливању „Лесковачки победник“, које се одржава по 14. пут и који је окупио више од 400 такмичара из 24 клуба из Србије, Бугарске и Северне Македоније.


У име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, овај важан спортски догађај отворио је народни посланик Стефан Китановић.


„Значај пливања и пливачких такмичења, Град Лесковац итекако препознаје и издваја значајна средства за пливаче, од којих су многи били и добитници Октобарских награда. Град Лесковац се труди да подстиче младе на здраве стилове живота, због чега су улагања у област спорта, високо позиционирана на лествици приоритета“.


За програмско финансирање спортских клубова и организација у 2024. години, определили смо рекордних 175 милиона динара. Такође, за функционисање Спортско-рекреативног центра „Дубочица“ издвојено је још додатних 147 милиона динара.


Ове године за Пливачке клубове „Лесковац“, и „Дубочица“ издвојено је 5,9 милиона динара, чиме Град показује да ће успешним спортским клубовима увек бити подршка.


Као најбољи на овом такмичењу показали су се ПК „Лесковац“ и „Свети Никола“ из Ниша.