ДЕЦА ВРТИЋА "ЦВРЧАК" СЕ ДРУЖИЛА У ПАРКУ ДЕВЕТ ЈУГОВИЋА

  • 29. jun 2021. u 16:56h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 874 pregleda


Данас је у парку 9 Југовића организовано дружење са малишанима из вртића Цврчак који су уживали у активностима на отвореном које су за њих припремиле васпитачице ПУ "Вукица Митровић". Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са својим сарадницима присуствовао овом часу на отвореном како би му деца уручила цртеж који су израдила за њега. Поред малишана из вртића, у парку се задесио и значајан број рекреативних и професионалних спортиста који су користили новосаграђене стазе за трчање.
Присутним медијима се у име локалне самоуправе обратио се Владимир Бранковић, заменик секретара Скупштине града Лесковца и рекао:


„Данас се налазимо у парку 9 Југовића где је град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем, ову оазу где наши суграђани стално бораве и користе је као место за одмор и рекреацију, освежио уређењем стаза, степеништа, постављањем фонтане, стазом са тартан подлогом за трчање, а сами становници Месне заједнице Моше Пијаде су стално ангажовани око одржавања и уређивања парка, те су тако овде поставили сто за шах, где наши суграђани који воле ову врсту забаве могу да исти и користе, постављене су шаховске табле и у Нивеа парку, надомак школе Коста Стаменковић. Улагања Града Лесковца у уређење парка у којем данас боравимо износе укупно 13,4 милиона динара.“


Локална самоуправа града Лесковца константно ради на уређењу парковских површина а парк Девет Југовића је поред нових стаза, степеништа и тартан подлоге у претходном периоду и проширен с обзиром на то да је један део јавне површине деценијама уназад бивао коришћен од стране власника суседних домаћинстава потпуно нелегално. Након спроведеног процеса доказивања власништва проблематичне парцеле, тај део парка је проширен и додатно уређен. 


„Искористио бих прилику да замолим све наше суграђане, који врло често овде бораве, нарочито након уређења, да водимо рачуна о овом кутку нашег града, јер је то у интересу свих нас,“ – додао је Бранковић.


Марија Ракић, помоћник директора ПУ Вукица Митровић, казала је том приликом:


„ПУ Вукица Митровић је једна од првих установа у Србији која је ушла у имплементацију нових основа програма. Сам програм препознаје локалну заједницу као место где деца могу да уче, да развијају своје потенцијале, машту, креативност. Простори на отвореном као што су дворишта, паркови, мобилијари су јако значајни за целокупни развој детета и ја се овом приликом захваљујем Граду и градоначелнику Цветановићу на лепо уређеном парку који ће сва деца овог града користити, као и деца вртићких група.