ДАНИ ВИШЊЕ У РАДОЊИЦИ

  • 30. jun 2021. u 16:57h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1468 pregleda


У селу Радоњица данас је одржана шеста по реду манифестација „Дани вишње“.
Као и претходних година на манифестацији се окупио велики број произвођача овог воћа. На почетку, сви заинтересовани пољопривредници имали су прилику да чују предавања Пољопривредне стручне службе, након чега је је започет културно уметнички програм.


У име становника МЗ „Радоњица“, обратио се Горан Ристић, захвалио се свима што су се окупили у великом броју и казао: „Наша Радоњица, као истакнути произвођач вишања добила је прилику да трећу годину заредом организује ову манифестацију, зато се надамо да ћемо оправдати дато нам поверење и поново бити домаћини Дана вишње“.


Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић подржао је и ову манифестацију. Свим присутнима пожелео је добар пласман и пуно успеха у даљем раду и истакао:


„Са задовољством подржавамо организовање оваквих активности, јер желимо да промовишемо наша рурална подручја, али и да мотивишемо младе људе да се окрену ка пољопривредној производњи. Пољопривреда је развојна шанса лесковачког краја, као и читаве Србије. Град Лесковац сваке године улаже значајна средства у ову област са тенденцијом да их у наредним годинама повећава. Ове године смо, упркос ситуацији са вирусом корона, за ту намену определили чак 108 милиона динара, а трудићемо се да из године у годину та издвајања увећавамо. До сада смо са 216,5 милиона динара подржали 6300 пољопривредних произвођача и наставићемо са тим и у наредном периоду.“


На овогодишњим Данима вишње организовано је такмичење у брзом чишћењу вишања, победу је однела Коцић Славица и поред ње подељене су награде за најбољу вишњу која је припала Мишић Лазару, награда за највећу површину под вишњом је отишла у руке Тончић Бојана, а као најмлађи произвођач награђен је Михајловић Никола. Награде је уручио градоначелник Цветановић.