ЕКИПА ФУДБАЛЕРА СРЦ ,,ВЛАСИНА" ОСВОЈИЛА ВРЊАЧКУ БАЊУ

  • 20. septembar 2021. u 20:10h
  • Autor: Vlastimir Stamenkovic
  • 863 pregleda

ЕКИПА ФУДБАЛЕРА СРЦ ,,ВЛАСИНА" ОСВОЈИЛА ВРЊАЧКУ БАЊУВрњачка бања била је овогодишњи домаћин 19.Спортским играма спортских центара Србије на коме је учествовало 11 екипа, а као гости били су и представници СЦ ,,Борик" из Бањалуке. Ове веома занимљиве спортске  игре трајале су четири дана од 15 -19.септембра, а такмичења су се одвијала чак у 11 дисциплина ( мали фудбал, баскет, одбојка, стони тенис, стрељаштво, тенис, риболов, шах, куглање, пливање и конопац).

Власотиначки Спортски рекреациони центар ,,Власина" на овом такмичењу имао је својих 10 такмичара, који су се надметали у малом фудбалу, стоном тенису, тенису и риболову. 

- Наша екипа у малом фудбалу победник је овогодишњих игра у Врњачкој бањи. У финалној утакмици савладали смо екипу СЦ ,,Борик" из Бањалуке и то убедљивим резултатом 6:3. До титуле најбоље екипе на турнира савладали смо екипе из Чајетине, затим новосадског СПЕНС-а, а у полуфиналу смо са убедљивих 4:0 славили победу над екипом из Крушевца. Финална утакмица са екипом из Бањалуке била је интересантна, али и не и неизвесна у погледу коначног резултата у нашу корист. Били смо бољи у свим елементима фудбалски игре и на крају смо сасвим заслужено стигли до убедљиве победе од 6:3 - информише нас Игор Јовић, директор и играч СРЦ ,,Власина" из Власотинца.

Какве су резултате постигли остали такмичари из ваше екипе ?

- Ми смо имали представнике још у баскету 3X3, затим у стоном тенису и риболову.  Али они су и превише поштовали речи оснивача модерних Олимпијских игра Пјер Де Кубертена да је ,,Важно је учествовати, није важно победити" и сходно томе тако су се и понашали, па су такве резултате и постигли. 

Која је ваша општа оцена ових игра у Врњачкој бањи ?

- Главна мисија спорта и ових спортских игара је у потпуно испуњена. А то је познанство и склапање пријатељских односа са људима из других градова који су на истим пословима. Стекли смо нове пријатеље, разменили искуства у раду и спознали неке ствари који нам нису били, можда, најразумљивији у овом тренутку. Домаћин ових игра учинио је све да нам ове 19. Спортске игре спортских центара Србије остану у лепом сећању - закључак је Игора Јовића, директора власотиначког СРЦ ,,Власина".

Властимир Стаменковић