ПРИЈЕМ ЗА ИГРАЧЕ ГФК ДУБОЧИЦА УОЧИ УТАКМИЦЕ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА

  • 1. januar 1970. u 00:00h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1290 pregleda


Данас је градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић организовао пријем за фудбалере Градског фудбалског клуба Дубочица у Свечаној сали Града Лесковца који ће сутра у 16.15 часова играти утакмицу против Фудбалског клуба Партизан на Градском стадиону Чаир у Нишу. Они наступају у 1/8 финала Купа Србије.
„Ваш клуб ће за две године прославити 100 година рада и постојања, тако да је за наш град изградња стадиона вредног 2,5 милијарде динара још значајнија. Управо фебруара 2023. године нас очекује завршетак радова који теку предвиђеном динамиком, где ће ова екипа, али и неки други млади момци играти на нашем терену. Ово је још један доказ да је стадион потребан нашем граду јер управо изградњом спортске инфраструктуре омогућавамо младим људима да се баве спортом на најбољи могући начин.


Улога спорта и спортског духа у свакој друштвеној заједници је велика. Локална самоуправа града Лесковца значајним издвајањима за финансирање спортских клубова настоји да свим младим спортистима буде подршка, и подсетићу вас да је 2012. године када су неки други људи руководили градом, за све спортове је издвајано 18 милиона динара, ми смо у 2021. години стигли до импозантне цифре од 95 милиона динара које смо исплатили свим клубовима, а има их 115, пре истека календарске године. Пробаћемо да и наредне године будемо на висини задатка, јер је стање у буџету солидно, тако да је планирана сума за издвајање за спорт 120 милиона динара,“ – казао је овом приликом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић додавши да су сви спортисти оправдали улагања јер су били изузетно успешни. Градоначелник је фудбалерима поклонио заставу града уз констатацију да ће Лесковац и Лесковчани здушно бодрити овај тим који му је уручио лопту са потписима играча.


Захваливши се градоначелнику Цветановићу на пријему, капитен ГФК Дубочица Душан Савић рекао је:


„Ово су велике вести за нас. Буџет који ћемо добити за следећу сезону јесте велика одговорност за нас у будућности да оправдамо улагања, али и доказ да се у спорт у Лесковцу све више улаже.


Када говоримо о предстојећој утакмици, могу да кажем да је то историјски тренутак, један од највећих клубова долази код нас, штета што не играмо у Лесковцу, али нећемо више дуго чекати да угостимо тако велики клуб. Поред оваквих улагања нећемо чекати 30 година, већ нас кроз пар година очекује стадион где ћемо све чешће играти и са Звездом и Партизаном и осталим суперлигашима. Оно што могу да обећам на утакмици као капитен тима јесте да ће сви ови момци дати максимум, што су показали и до сада на свим јачим утакмицама да су најчвршћи, најјачи.


Уживаћемо сигурно на утакмици, позивам све да дођу на утакмицу, да нам дају подршку.“