Anđelija Jovanović – đak generacije vlasotinačke Gimnazije

  • 16. jun 2023. u 12:20h
  • Autor: JuGmedia
  • 550 pregleda

Usvečanoj sali Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu maturantima su uručene diplome i knjige, a svečanoj dodeli su prisustvovali i roditelji. Ove godine je iz školskih klupa izašlo 75 maturanata raspoređenjih u tri odeljenja. Đak generacije je Anđelija Jovanović, učenica IV2 odeljenja prirodno-matematičkog smera.


U ime škole obratio se direktor Dragiša Pop-Ilić, koji je poželeo sve najlepše maturantima u nastavku školovanja i poručio im da budu hrabri u ostvarenju svojih životnih ciljeva. Sve najlepše su poželeli i razredne starešine Slađana Kocić Petković, Ivana Mitić i Biljana Stojanović.


Na osnovu odluke Nastavničkog veća za đaka generacije proglašena je Anđelija Jovanović, učenica IV2 odeljenja prirodno-matematičkog smera.


„Gimnaziju sam upisala pre četiri godine, jer sam znala da mi ona daje najbolju osnovu za fakultet, a planiram da studiram hemijsko inženjerstvo na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu“, izjavila je Anđelija Jovanović.


Anđelija ima najviše nagrada iz hemije, a samo ove godine je osvojila 2. mesto na Republičkom takmičenju u Novom Sadu, u kategoriji za test i samostalni istraživački rad. Međutim, ona ima dosta medalja iz matematike i fizike, uz to godinama pohađa Istraživačku stanicu Petnica, gde usavršava znanje iz hemije.


Pored prirodnih nauka ona nije zapostavlja ni učenje jezika. Odlično govori i recutuje na engleskom jeziku, a još kao osnovac osvajala je republičke nagrade u poznavanju gramatike srpskog jezika.