Више од 20 милиона динара исплаћено данас из буџета града

  • 27. septembar 2024. u 23:15h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 23 pregleda

Из буџета Града Лесковца данас је исплаћен износ од 20.090.236 динара. Од тог износа, највећи део средстава у висини од 13.903.879 динара исплаћен је предузећу „АБ КОП Перица Јовић“ за одржавање путева у летњем периоду.


Овим средствима финансиране су санације дела пута између Разгојнског Чифлука и Разгојне, у Доњој Локошници и Горњем Губеревцу, као и санација моста у Величковцу. Током јула месеца, извршено је и крпљење ударних рупа на путу Братмиловце – Мрштане, у улицама 27. марта, Синише Јанића, Дубочици и Карађорђевој, затим у насељу Солидарност, на путу Богојевце – Доња Локошница – Горња Локошница, као и у Горњем Губеревцу, Доњем Бријању, Међи, Драшковцу, Шарлинцу, Брестовцу, Липовици, Залужњу и Прибоју. Такође, уређене су и банкине у Горњем Губеревцу и Доњој Локошници, као и на Пашиној чесми, извршено је и насипање путева шљунком у Ступници, Доњој Купиновици и Градашници, као и туцаником у Сејаници и Предејану.


Подсећања ради, Град Лесковац је ове године определио средства за редовно одржавање улица, општинских и појединих некатегорисаних путева на територији града Лесковца за 2024. годину у укупном износу од 60 милиона динара.


Између осталог, из градске касе Предшколској установи „Вукица Митровић“ исплаћен је и износ од 3.330.387 динара, у оквиру редовних трошкова.


Након ових исплата, стање у буџету града Лесковца на данашњи дан износи 184 милиона динара.