Radio GAGA Vlasotince

Slušajte nas na 94,9MHz

U opštini Vlasotince već dvadeset pet godina postoji radio stanica "Gaga".
Cilj osnivanja, što se pokazalo kroz kasniji dugogodišnji rad, bilo je potpuno informisanje stanovništva o temema aktuelnim za ovo područje, a i šire.
Radio GAGA svojim programskim sadržajima prati aktuelna događanja iz oblasti kulture, obrazovanja, politike, privrede, sporta i ekologije.

Čitav program pročet aktuelnim muzičkim događajima kako domaćim tako i stranim. Po mišljenju mnogih slušalaca, na bazi dosadašnjeg rada dato je dosta pozitivnih ocena o emitovanom programu.

Kada je reč o kulturi, Vlasotince sve više postaje poznato u Srbiji. U ovom gradu živi više afirmisanih umetnika-glumaca, pisaca, slikara, itd.
Radio Gaga je tokom niza godina pratio njihov rad i na adekvatan način informisao javnost o tome.

U saradnji sa opštinskim odborima brojnih političkih stranaka Gaga radio blagovremeno svojim slušaocima prenosi vesti i događanja na političkoj sceni u vlasotinačkoj opštini.

Prisutna je komunikacija sa privrednim subjektima, gde oni na svoju ili na inicijativu radija dobijaju svoj prostor u programu i na taj način upoznaju slušaoce sa sadašnjim rezultatima svoga rada. Veliki broj kupaca našeg mediskog prostora kao i ishodi anketa jedan su od ukazatelja našeg korektnog i profesionalnog odnosa u poslu kao i potvrda naše inventivnosti.

Sportski život u Vlasotincu je veoma razvijen i ima tendenciju daljeg obogaćivanja, s obzirom na izgradnju sportske hale i atletskog stadiona, u kojima osim tradicionalno razvijenog fudbala, rukometa, košarke i atletike počinju da se afirmišu i novi sportovi-boks, karate itd. Mnogi sportski radnici, igrači i svi oni koji žele unapređenje sporta na jugu Srbije često gostuju u emisijama radio stanice "GAGA".

Ekologija je veoma aktuelna i na ovu temu rade se prilozi koji se emituju u dnevnim vestima, kao i emisije u kojima gostuju stručnjaci i ljubitelji prirode. Reka Vlasina i Vlasinsko jezero sve više privlače turiste, kao i to što je vlasotinački kraj poznat po vinogradarstvu pa u tome SO Vlasotince vidi svoj turistički prosperitet. Otuda se u emisijama radija Gaga nalaze teme o očuvanju zdrave životne sredine i širenju ekološke kulture.

Emisije počinju u 6.30 ujutru, a zvršavaju se u ponoć. U jutarnjem delu daju se kratke informacije: o vremenu, saobraćaju, o trenutno aktuelnim događajima u kulturi i sportu. Takođe su prisutna direktna uključenja u program tj lica sa terena koja daju aktuelne informacije o komunalnim uslugama (Vodovod, ED, Komunalac, itd.).

Popodnevni i večernji program je uglavnom zabavnog karaktera.

Od emisija treba izdvojiti:

  • "Subjekat traži objekat radi glagola"
  • "Emisija o grafitima"
  • "Tranvaj zvani želja"
  • "Hit dana-nedelje"
  • "Dva puta deset"
  • - noviteti u zabavnoj muzici, razne nagradne igre i slično.

Jednom nedeljno postoje termini koji se ustupaju vlasotinačkim gimnazijalcima, osnovcima kao i romskoj zajednici gde oni sami uređuju program.

Emisije...