VINSKI BAL 26. i 27.AVGUSTA

  • 24. avgust 2016. u 17:03h
  • Autor: RTV VLASOTINCE
  • 1579 pregleda

U petak 26. i subotu 27. avgusta u Vlasotincu će se održati 31.Vinski bal.


Program će u petak početi pripremom vlasinskog kotlića kod jezera, nastaviće se izborom najboljih vina i vinogradara, kao i izložbom karikatura na temu vina i grožđa. Defile učesnika proći će glavnom gradskom ulicom, do bašte hotela Novi Zemun gde će nastupiti vinogradarske vile, deca predškolske ustanove „Milka Dimanić“, članovi plesnog kluba Fantazi i folklornih ansambala Crnilović, Bratstvo i Sveta trojica. Na velikoj pozornici u petak od 21h nastupaju lokalni bendovi, kao predgrupe sastavu Neverne bebe čiji koncert počinje u 22.30.


Drugi dan vinskog bala počinje u subotu u 12h plivanjem za vinski krst na gradskom jezeru. Nastavlja se održavanjem prvog Međunarodnog salona Vina juga na kome će biti prisutne najpoznatije vinarije iz Srbije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore i Makedonije. Od 19 sati u bašti hotela Novi Zemun smenjivaće se predstavnici vinskih viteških redova, nastupi folklornih ansambala i biće održano takmičenje u brzom ispijanju vina.


Na završnoj večeri, u subotu od 21 sat, biće proglašena najbolja vina i vinogradi,  najbolja pesma i karikatura na temu vina i grožđa i biće izabrana Boginja vina. U muzičkom delu programa nastupiće narodni pevač Marinko Rokvić.


Oba dana trajanja Vinskog bala degustacija vina i tradicionalnih jela biće besplatna