Отворена 16. Изложба сувенира и туристичких публикација

  • 2. novembar 2023. u 15:36h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 342 pregleda

Данас је у холу лесковачког Народног позоришта отворена изложба сувенира и туристичких публикација у организацији Туристичке организације Лесковац, а под покровитељством Града Лесковца.


Председник привременог органа града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је присустовао отварању, а дешавање је отворила у име града Лесковца Александра Павловић.


„Изложба сувенира и туристичких публикација постала је традиција у нашем граду, ове године одржава се по 16. пут. Данашња изложба је прилика да се упознамо са туристичким потенцијалом, лепотама и богатствима Србије, која и те како има чиме да се поноси. Свесни тога, наше најбоље ученике средњих школа сваке године награђујемо екскурзијом по Србији, да се упознају са њеним лепотама и разноликостима. Лесковац, као прави туристички бисер, не заостаје када је туристички потенцијал у питању. Зато и на овој изложби промовишемо оно по чему смо препознатљиви и јединствени. Лесковац својим посетиоцима има много тога да понуди јер се дичи богатом традицијом, природним лепотама и културом.


Од манифестација насталих у славу наших брендова – лесковачког роштиља, ајвара и спрже, од јуче и љутенице, преко задивљујућих пејзажа пред којима нико не остаје равнодушан, грандиозних верских и културних споменика, па до културних манифестација којима привлачимо публику из целог света, Лесковац је значајна дестинација на туристичкој мапи Србије.“


Директор ТОЛ-а Небојша Коцић поздравио је све присутне и рекао да ће се потрудити да се сви гости осећају пријатно у Лесковцу, да памте овај дан, да добију награде које су заслужили, додао да је преко 50 туристичких организација окупљено у граду Лесковцу и истакао да је посебно поносан.