Usvojen rebalans budzeta za 2018 godinu

  • 10. mart 2018. u 10:03h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1791 pregleda

Sa  jednih pozicija smo smanjili, a na druge dodali određene iznose. Primera radi, za most u Konopnici smo predvideli  150 miliona, a ugovor je sklopljen na 113 miliona dinara“, obrazložio je,  između ostalog, predsednik opštine Zoran Todorović.On je pojasnio da će posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima biti urađena atmosferska kanalizacija u MZ Rosulja, kao i da će biti sanirana klizišta, rekonstruisani mostovi i potporni zidovi u više mesta u kojima su ti objekti  oštećeni atmosferskim padavinama.Radićemo fiskulturnu salu u OŠ „Siniša Janić“ u partnerskom odnosu sa Ministarstvom privrede. Međutim, radimo na tome da celokupan iznos obezbedimo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Takođe, sa pozicije Opštinske uprave smanjili smo milion dinara, a otvorili smo novu poziciju za vanredne situacije, kako bismo mogli da finansiramo određene potrebe, kao što su cisterne sa pijaćom vodom u slučaju nestanka“, dodao je predsednik Todorović.


Odbornici opozicije zahtevali su da se ravnomernije radi u smislu da se izvode infrastruktruni radovi u većem broju sela, a ne u, kako su rekli, samo nekoliko.


Mi ovde sada razmatramo odluku o  rebalansu, a to o čemu govorite trebalo je da iznesete kada smo usvajali budžet.  Uostalom, veoma mi je drago kada nas kritikujete kada radimo“,  rekao je zamenik predsednika SO Vlasotince Nenad Stojković.Odbornici su, između ostalog, doneli odluku o jednokratnim novčanim nagradama najboljim učenicima, studentima i mladim talentima na teritoriji opštine Vlasotince.


Dali su saglasnost na plan i program rada Doma zdravlja za 2018.godinu, a usvojeni su i izveštaji o radu za prošlu godinu Opštinske uprave, SRC Vlasina, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, Kulturnog centra, Turističke organizacije, Opštinskog pravobranilaštva i Štaba za vanredne situacije