ВЛАСИНА ГОСТ РАДНИЧКОГ У ПИРОТУ

  • 30. septembar 2021. u 14:57h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 1256 pregleda

ВЛАСИНА ГОСТ РАДНИЧКОГ У ПИРОТУ

У спорту, нарочито, као и у животу ништа не успева као успех. Осокољени са две последње првенствене победе, против Мешева и лесковачке Слоге,  фудбалери Власине са пуно самопоуздања одлазе на мегдан Радничком у Пироту. На стадиону ,,Драган Николић" у Пироту пре две недеље десио се прави фудбалски земљотрес. Екипа Јединства из Параћина до ногу је потукла Пироћанце, наневши им катастрофалан пораз, од 1:5 и тај и такав резултат у доброј мери уздрмао је српсколигаша из Пирота, који је у прошле недеље, у Брзом броду и поред вођства од 0:2 стигао до једног бода, јер су Брзобрђани успели да поравнају резултата на 2:2.  Фудбалери Радничког у недељу немају право на кикс, а ,,Росуљци" желе да наставе успешну серију, тако да ће ово бити меч у коме обе екипе немају право на кикс и само победа може да задовољи укусе обе екипе. А како је то немогуће да обе екипе славе победу, то значи да ће овај комшијски сусрет бити пун ватре и жеље за стопроцентним учинком.  


Власотиначког српсколигаша екипу Власине, по свему судећи, неће моћи да предводи тренер Јовица Гмитровић, који ни прошле недеље није био на тренерској клупи а разлог је болест због Ковида -19. И поред тог хендикепа фудбалери Власине сигурно ће учинити све како би стигли до  резултата, који би задовољио апетите свих људи у клубу, а нарочито вредног и предузимљивог клупског руководства које чини све како би фудбалерима створио максималне услове за добар и квалитетан рад. Уз то клупско руководство своје обавезе према играчима извршава на коректан начин и зато је за очекивање  да и сами фудбалери своје обавезе обављају на прави начин, а то је пре свега спортско понашање на самом терену, као и залагање и спортска борба у којој треба надвладати свог ривала.  

После шок пораза у прошлом 7.коло од екипе Мешева на свом терену у Мрштану, момци тренера Славише Божичића имају поправни испит и то опет на свом буњишту.  У госте долази екипа Динама из Врања која је прошле недеље скинула скалп лидеру на табели екипи Будућности из Поповца наневши јој први овојесењи пораз. Биће то сусрет првих комшија и екипа које су се прошле сезоне надметале у прволигашкој конкуренцији.

Лесковачки српсколигаш, како смо сазнали, има доста кадровских проблема у екипи, јер неколико играча имају повреде које су такве природе да не могу да се укључе у рад, што у великој мери онемогућује тренера Божичића да на терен изведе најбољу једанаесторицу, која би могла у пуном капацитету да се надмеће са својим ривалом.

Једно је сигурно, а то је да ће меч са Динамом бити изузетно тежак и неизвестан и да је помоћ верних навијача у овом сусрету преко потребна играчима Дубочице, који ће морати да оставе срце на терену уколико желе да савладају веома чврсту и незгодну екипу комшијског Динама.

У утакмицама 8.кола, које се игра 2.и 3.септембра, од 15 часова, састају се:

Мешево: Мешево - Слога

Пирот: Раднички - Власина

Неготин: Хајдук Вељко - ОФК Брзи брод

Свилајнац: Раднички - Јединство

Крушевац: Трајал - Тимочанин

Трговиште: Пчиња - Рембас

 Поповац: Будућност - ГФК Јагодина

Мрштане: ГФК Дубочица - Динамо

Текст и фото: Властимир Стаменковић