ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ

  • 7. oktobar 2021. u 13:08h
  • Autor: RTV Vlasotince
  • 47 pregleda


Традиционална дечја недеље која се сваке године обележава у другој седмици октобра се ове године одржава под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“. Поред бројних активности установа културе и васпитно-образовних институција за најмлађе чланове наше друштвене заједнице, неизоставни део дечје недеље је и пријем малишана у кабинет градоначелника. До сада је велики број школске и предшколске деце добио прилику да прошета просторијама кабинета градоначелника Лесковца и ближе се упозна са радом истог. Ове године је због епидемиолошке ситуације и поштовања прописаних мера број деце која су посетила градоначелника нажалост много мањи али се од традиције није одступило.
Заменица градоначелника др Лидија Димитријевић је драгим гостима представила рад кабинета градоначелника а онда им се и званично обратила:


„Одговорност свих нас, од родитеља, преко наставника, до руководилаца јесте да усмеримо нашу децу ка правим вредностима и створимо им што боље услове за одрастање, јер на младима свет остаје.


Како бисте ви расли здраво и школовали се квалитетно.


Хвала вам на данашњој посети, желим вам да будете добри ђаци, и пре свега добри људи!“


И градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је разговарао са децом, одговарао на њихова питања а затим им показао просторије кабинета градоначелника и Свечану салу града Лесковца. Деца су се представила градоначелнику и у знак сећања на овај дан му уручила цртеже